<<<

2007 - február 

>>>

Toprogás


Andi egyik mandalája 2005 januárjában, már megjelent itt. >>> Most nézzük mi történt azóta. Két mandalát is küldött nekünk Andi. Mindig nagyon izgalmas kérdés, hogy két év alatt történt-e változás, fejlődés.

A fenti mandalát megnézve rögtön láthatjuk, hogy hiányoznak a főtengelyei (vízszintes, függőleges tengelyek) a mandalának. Ami általában azt jelenti, hogy az alkotó jelenleg nem járja a saját útját. Más úton jár, mellékutakon, vagy egyhelyben toporog, várakozik, fél tovább lépni.

A mandala középpontjában egy órajárásával ellentétes forgású kerék forog, amiben 16 küllő található, majd ezt követi a 16 láng (1+6=7), a 7-es spirituális szám jellemzi a tudatalattit. Itt még megvannak a főtengelyek, de sokkal erőteljesebbek, fejlettebbek a melléktengelyek, azért mert kívülről el vannak nyomva a főtengelyek. Ezután jön az a sok, sok hurok. Mind egy, egy csapda, az elnyomott, meg nem élt érzelmek, lehetőségek börtönei. Látjuk, hogy a vízszintes orientációban ezek a hurkok egymás felé néznek, míg a függőleges irányban, pedig egymásnak hátat fordítva helyezkednek el. Sőt ahol egymásnak hátat fordítanak, ott még egy sötétebb rész még inkább elválasztja egymástól őket. A külső hurkok szimbolizálják az ebben az életben lenyomott érzelmeket, kudarcokat, meg nem oldott problémákat, míg a belső hurkok az előző életekből származó problémákat jelzik. Nem részletezném tovább ezt a részt, mert sokat lehetne erről írni. A lényege az egésznek, hogy ezek az elfojtások azok, amik gátolják Andit abban, hogy a saját útját járhassa, hogy a belső spirituális bölcsessége megnyilvánulhasson. Andi ebből csak annyit vesz észre, hogy nem haladnak a dolgok előre az életében, a belső vágyait nem tudja megélni, és egyre jobban elszigetelődik a külvilágtól, az emberektől.
Ezt támasztja alá, hogy a külső személyiség részen a szirmokból csak egy kis vonalka jut ki a külső világ felé, egyre kevesebbet mutat meg önmagából Andi a világnak.
 

     

Andi másik mandalája pontosan megmutatja, hogy gazdag, belső lelki tartalmait belül, egy tökéletes, teljes és tiszta világban éli meg, míg kívül hatalmas, a nehéz súlytól deformálódott boltívek tartják az ellenséges, külső világot távol a belső tiszta, másoktól érintetlen világtól.

Mindkét mandalánál megfigyelhető, hogy belül sokkal élénkebbek, erősebbek a színek, mint kívül. Belül erős, magabiztos Andi, ezt a belső erőt kell mozgósítania, a felszínre hoznia, hogy az életben is több önbizalma, bátorsága legyen a saját életét élni.

Ebből a helyzetből csak az önismeret fejlesztésével, és a régi dolgok tudatosításával lehet kilépni. Fel kell hozni, és tudatosítani a jelenlegi élet, és előző életek meg nem élt problémáit, és ismét bekerülhetünk a sorsunk sodrásába, de ha csak várunk, és a világot hibáztatjuk, s nem teszünk semmit, akkor megragadunk a jelenlegi élethelyzetünkben. S innen már csak a betegségek, balesetek, s különböző fájdalmas veszteségek tudnak bennünket kimozdítani, ha hagyjuk magunkat. A mai világban a Csipkerózsikát senki nem akarja már felébreszteni, és megmenteni. Hiába olyan szép, jóságos, gyengéd, a mai férfiaknak ez túl bonyolult, túl zűrös, túl sok energiájukba kerülne. Az ébresztés belülről kell, hogy jöjjön, a belső segítő erőké a feladat, hogy Csipkerózsikát felébresszék, hogy utána elindulhasson az útján. Az ébresztések meg is történnek, de a tudatos, a személyiségünk van-e olyan intelligens, erős, és motivált, hogy tudjon mit kezdeni ezekkel a belső lehetőségekkel.
Tudjuk nagyon jól, hogy jelenleg a lélek sötét korszakában élünk, de ebben a sötét éjszakában születnek a legszebb lelkek, a legmélyebb szerelmek, a legfényesebb lelki kapcsolatok. A boldogság ma ugyanúgy elérhető, mint az emberiség aranykorában, csak többet kell foglalkoznunk a lelkünkkel.

Andi két év alatt látványosan sokat fejlődött, felfedezte, megismerte belső gazdag világát, a lelkét, most már csak annyi van hátra, hogy megmutassa a világnak. Ehhez el kell söpörni az eddigi negatív tapasztalatokat, kudarcokat, félelmeket, a téves elképzeléseket az útból, és bizalommal, nevezhetném úgy, hogy ősbizalommal, nyíltan, bátran útra kelni.
Ehhez kívánok Andinak sok szerencsét, erőt, és kitartást!

Kiss Gábor
 

 

     
 

Hónap mandalája  főoldal >>>

 

 
     
 
 © 2004-2007 mandala.lap.hu - Web by Flornatura