MANDALA TANFOLYAMOK

 

      

        A mandala nem csak az önmagunkhoz vezető utak egyike, hanem a világ, és az abban betöltött helyünk megértésében is segít.
Ha valaki elkezd komolyan foglalkozni a mandalákkal, akkor életének minden területére hatással lesz a megtapasztalt tudás. A racionális gondolkodás mellett határozottan megjelenik az intuíció, a kreatív önkifejezés, és az érzelmek gazdagsága, meglepő eredményeket hozva a környezetünk és önmagunk számára. A mandalák világa hatékonyan segíti a racionális gondolkodáshoz szokott (arra nevelt) emberek világképének kiteljesedését, a holisztikus, analógiás gondolkodás elsajátítását. Az emberiség már nem képes a tudomány, a racionális gondolkodás, a vízszintes világkép segítségével megoldani azt a számtalan társadalmi és emberi problémát, amellyel ma szembesülnie kell. Szüksége van a függőleges világképre is a teljesség, az élet emberibb, és tartalmasabb megéléséhez.

A teljességre törekvés természetes folyamat, így ébred rá az ember saját erejére és lehetőségeire, így alakulhat ki a személyiség és a mély én között harmonikus kapcsolat. Jung szerint a mandala lényege a személyiség központjának megtapasztalása, a középpont, ami mindennel összefüggésben van, és az abból kiáradó energia ellenállhatatlan kényszerben mutatkozik meg, hogy törekszünk azzá válni, amik vagyunk.

A mandalafestés a teljesség, a belső egyensúly, az EGÉSZ-ség és az erő felismerésén keresztül tud bennünket megnyugtatni, ellazítani, kreatív energiánkat mozgósítani, és gyógyítani. A csodálatos formák és színek milliárdjai, pedig segítenek kifejezni önmagunkat, és megélni érzéseinket. Szürke hétköznapjaink örömei, kudarcai, feszültségei, csomói festés közben láthatatlanul feloldódnak a formák és színek változatos világában, és energiával, alkotóerővel, jó kedvvel és tenni akarással töltenek fel, hogy gondolataink világosabbak, érzéseink tisztábbak, tetteink bölcsebbek, és mi magunk boldogabbak lehessünk.
Az eltékozolt élet érzése mindannyiunkat fenyeget, ha nem teszünk igazi erőfeszítéseket a bennünk rejlő lehetőségek kibontakozására. Ma egyre több emberben jelenik meg az, az igény hogy megvalósíthassa önmagát, hogy tartalmasabb és boldogabb életet élhessen. A mandala egy kapu, egy átjáró, egy lehetőség, hogy tudatosabbá és szorosabbá tegyük a kapcsolatot lényünk forrásával.

A mandala tanfolyamot olyan embereknek ajánlom, akik szeretnék önmagukat, és sorsukat mélyebben megismerni, a hétköznapokban is tudatosabbá válni, képességeiket, kreativitásukat még jobban kibontakoztatni, és szeretnének boldogabb, teljesebb életet élni.
 

Mandala I. tanfolyam:

Miskolc 2017. Május 06-07, 20-21.

(2 hétvége)

A foglalkozások 9-től 17 óráig tartanak minden nap.
A tanfolyamok kis létszámban indulnak (max. 8 fő).
A tanfolyam díja: bruttó 26000 Ft amelyben a festéshez szükséges eszközök (rajzlap, festék, ecset, stb.), és az ebéd is benne van.

Érdeklődni és jelentkezni  Kiss Gábornál a 06-30-5658354 telefonszámon vagy a kapcsolat2002@freemail.hu címen lehet.

Mandala I. tanfolyam (mandalák Jungi megközelítésben)

Mandala II. tanfolyam (Buddhista mandalák)

Mandala III. tanfolyam (Védikus mandalák)

Érdemes a fenti sorrendben elvégezni ezeket a tanfolyamokat, ezért nincs meghirdetve a II. és III. tanfolyam ezen az oldalon. Ha valakit csak a II. vagy a III. tanfolyam érdekel, kérem írjon egy e-mailt nekem.

Mandala tanfolyam Indiában

Hummel Rozáliával és Kiss Gáborral

 Főoldal