2010-2011
MANDALA TANFOLYAM  INDIÁBAN

  „Vedic Art India Program”
 

 


”Az ikonfestészet, a kalligráfia az ősi bölcsességek képvilágának tervezése a művészt a felsőbb tudatszintekkel kapcsolja össze és megerősíti a lelki kultúrát.”
 Hummel Rozália
 

 

Az Indiában élő világhírű magyar festőnő, Hummel Rozália és Kiss Gábor természetgyógyász, - akinek egyik szakterülete a mandala-festés terápiás alkalmazása -  közös tanfolyam tartásával szeretnének hozzájárulni az érdeklődök spirituális lelki fejlődéséhez, és tartalmas kikapcsolódásához.

A  Védikus művészet, és öngyógyítási tanfolyam, egy alternatív oktatási program. Nincs szükség rajztudásra, és festési tapasztalatokra. A gyakorlatok során az átalakulás fizikai, energia, mentális, és spirituális szinten történik. Különböző spirituális technikákkal, kreativitással, intuícióval próbáljuk megközelíteni a belső örök fényt, a középpontunkat,  hogy a belső dimenziónkat, a kiterjedt tudatot minél jobban átérezhessük, megtapasztalhassuk. A tanfolyam témája  a spirituális alapok, a színek, a geometrikus formák, a kozmikus Abc, a szanszkrit hangjainak elsajátítása, hiszen ez a finom rezgésszint képezi a Fénytestünket. Deva nagari, az Angyalok - devak nyelvének is hívják a szanszkritot, hiszen a test minden részen kinyitja a bedugult finom energia vezetékeket. És mind ezt játszva, festve, energiákat kezelve. S közben egy ősi kultúrába is betekintést nyerhetünk.

A tanfolyam megrendezésére Indiában, Rajasthan állam Udaipur városában, - a festőnő lakhelyén - kerül sor, tervezett időpontja:

 2011. február 11.- 2011. február 23.

Udaipur, Rajasthan több ezer éves szellemi hagyományra tekint vissza, virágzó központ volt mindig az Indus völgye. A fejedelmek a világ legrégibb uralkodó dinasztiájához tartoznak, a Napdinasztia követőiként Brahmanhoz vezetik vissza családfájukat. Tehát az ősi  tudás egyik legfontosabb bölcsője Udaipur, ahol a Nap minden nap ragyog és tisztítja az áldott Földjét.

A tervezett program szerint a 8 napos tanfolyam keretében foglalkozunk spirituális technikákkal, (Mantra Purusha, Bahya Matrika Nyasa, Pranayama, meditáció, finomszintű rezgés megtapasztalások), keleti kultúra mandaláinak az értelmezésével (hindu, és buddhista filozófia), ikonfestészettel, mandalafestéssel, mandalaelemzéssel, és mély önismerettel.  Ezen túl a tanfolyam tartalmaz egyéni ayurvédikus orvosi konzultációt, tisztítókúrát, és teljes shiatsu masszázst, hogy fizikai, és energia szinten segítsük helyreállítani az egyensúlyt a spirituális fejlődés érdekében. Szabadidőben, és a további 4 napban megismerkedhetünk a környék kulturális jellegzetességeivel, nevezetességeivel, látnivalóival…(Delhi, Jaipur, Agra, Udaipur)

Képek Hummel Rozália olasz csoportjának 2008 tavaszi Sacred Art mandala tanfolyamáról Udaipurban.

Útibeszámoló a 2008 év végi tanfolyamról

Aki akar, a megadott időponton túl maradhat tovább is, lehet menni a Himalájába is Rozáliával.

További részletek: a következő honlapon